فرق پمپ آب جتی و بشقابی چیست؟
در ساختمانهای چند طبقهای کمبود آب یکی از مشکلات جدی محسوب میشود. با رشد شهرنشینی و بلندتر شدن ساختمانها و افزایش واحدهای آنها این مشکل هرروز جدیتر میشود.
برای حل این مشکل چه باید کرد؟
قطعاً بهترین راهکار برای حل این مشکل استفاده از پمپ آب میباشد. پمپ آب جتی و بشقابی از اصلیترین انواع پمپهای آب به شمار میروند.
کاربرد پمپهای بشقابی و جتی:
تا اینجا با کارایی و وظایف هرکدام آشنا شدیم، حال تفاوتهای بیشتر این دو پمپ را برای شما معرفی مینماییم. عمدتاً پمپ جتی در منطقههای که آب و هوای گرم دارند مورد استفاده قرار میگیرد و در چاههای عمیق از آن استفاده میشود. برای چاههای کم عمق پمپ پرقدرت نیاز است، بناً برای این منظور نیز کاربرد دارد. پمپ آب بشقابی در صنایع، کشاورزی و مصارف خانگی استفاده میشود.
تفاوتهای این دو پمپ در طراحی
این دو پمپ در طراحی دارای تفاوتهای زیادی هستند. طراحی پمپ های بشقابی ساده است، این پمپ دارای یک قسمت متحرک و فعال به اسم پروانه بوده که به بدنه یا شافت متصل میشود و توسط موتور نیز هدایت میگردد.. جنس پروانه از فولاد، چدن یا برنز ساخته شده است.
طراحی پمپ جتی شباهت زیادی به پمپ سانتریفیوژ دارد و در کنار آن دارای یک یا تعدادی پره و پخش کننده میباشد، همچنان دارای یک جت اکسیژن و نازل و ونتوری نیز میباشد. برای کارکرد بهتر جت بهتر است که آن را با ونتوری میکس کنید. در ظاهر شاید پمپ جتی ساده به نظر برسد اما بهتر است آنها را به دقت و به درستی نصب کنید تا فرایند پمپاژ آب را به درستی انجام دهند.
تفاوت پمپ بشقابی و جتی در عملکرد:
- پمپ بشقابی:
در پمپ بشقابی، آب به پروانه میرسد و سپس بوسیلۀ نیروی وارده به خارج هدایت میشود. خروج آب از پروانه با شدت زیادی همراه بوده که در آخر باعث افزایش فشار آب در قسمت خروجی میشود. عرض خروجی پروانه گنجایش آب ورودی را مشخص میکند، قابل ذکر است که قدرت اسب بخار براین فرایند تأگذار است.
2.پمپ جتی:
در این نوع پمپ با توجه به وجود جت، سرعت آب بسیار زیاد میشود در حالی که دارای فشار خیلی خوبی نمیباشد. این مطلب شباهت زیادی به استفاده از آبپاشها در چمنزارها و فضاهای سبز دارد. سرعت بالا در کنار فشار کم باعث بوجود آمدن مکش در کنار نازل می شود. آب از کناره نازل کشیده می شود و در کنار آن حمل می شود.
آیا پمپهای آب آلودگی صوتی ایجاد میکنند؟
برای پاسخ به این پرسش باید عرض شود که تمامی پمپها از هر نوع و مدلی دارای صدا و آلودگی صوتی میباشد، در حالیکه در برخی تبلیغات گفته میشود که در پمپ مورد نظر شما صدایی وجود ندارد. اما اینها فقط و فقط تبلیغ است و بهتر است که گول آنها را نخورید. تفاوت این دو نیز تنها در مقدار صدای تولید شده توسط آنها میباشد. بصورت کلی میزان صدای تولید شده توسط پمپهای بشقابی نسبت به جتی کمتر میباشد. علت این است که در پمپهای جتی به دلیل وجود داشتن جت، آب با سرعت بالاتری به بیرون هدایت میشود و صدای بیشتری تولید میکند.
تفاوت پمپ جتی و بشقابی در تأمین فشار
بصورت کلی اگر به دنبال داشتن آب با فشار زیادتری هستید بهتر است از پمپهای مدل بشقابی دارای چند یا 2 پروانه استفاده کنید و همچنان میتوان برای افزایش فشار از یک موتور دیگر نیز کمک گرفت. در پمپهای آب جتی بهتر است برای رسیدن به فشار بیشتر در آب از انژکتور بیشتری استفاده کرد. در چنین فرایندی آب بوسیله انژکتور به مخزن میرسد و با رسیدن به قسمت مکش دچار افزایش فشار زیادی میگردد.
تفاوت قیمت این دو پمپ:
برای این دو نمیتوان قیمت دقیق اعلام کرد. قیمتهای آنها به نوع ساخت و متریال و نوع ساخت توسط شرکتهای مختلف بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ونتی پمپ ارتباط برقرار کنید و در صورت نیاز خرید خود را نهایی کنید.
نتیجه گیری
در مقالۀ فوق بصورت کلی و جامع دربارۀ تفاوتهای پمپ جتی و بشقابی معلومات ارئه شد. برای نهایی کردن خرید خود بهتر است به نکات ذکر شده توجه نمایید.
سوالات متداول
- پمپ آب خانگی را از کجا خریداری کنیم؟
ونتی پمپ از مراکز معتبری است که برای خرید پمپ میتوانید به آن اعتماد کنید. - برای جاهای مرتفع از چه پمپی استفاده کنیم؟
برای جاهای بلند و با ارتفاع بهتر است به دلیل وجود جت، از پمپهای جتی استفاده نمایید. - جنس پمپ جتی از چیست؟
اغلب پمپهای جتی از متریالهای چدن، استیل و پلاستیک ساخته شده است.
دیدگاه خود را بنویسید